Önce evi temizledi sonra hırsızlık yaptı: Ev sahibi 'Üzülme, yemek ye' notuyla karşılaştı

Önce evi temizledi sonra hırsızlık yaptı: Ev sahibi 'Üzülme, yemek ye' notuyla karşılaştı

İngiltere'de bir hırsız, soyduğu evde yerleri silip çöpü döktü ve ev sahibine "Üzülme, mutlu ol. Yemek ye" yazılı bir not bıraktı.

İngiltere’de yaşanan ilginç bir hırsızlık vakası, hırsızın sıra dışı davranışları nedeniyle gündeme oturdu. 36 yaşındaki Damian Wojnilowicz, temmuz ayında gerçekleştirdiği bu farklı hırsızlık girişimi nedeniyle 22 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak olayın sıradışı yönü, hırsızın çaldığı eşyalardan ziyade evde bıraktığı izler oldu.

DETAYLI BİR TEMİZLİK YAPTI

Soygunun gerçekleştiği evin sahibi, evine döndüğünde yaşadığı şoku anlattı. Wojnilowicz’in çamaşır makinesindeki kıyafetleri dışarı çıkarıp asmasına kadar varan detaylı bir temizlik yaptığını fark etti.

Hırsız, sadece evdeki kıyafetleri düzenlemekle kalmamış, mutfağa da girmişti. Evde yemek pişirip buzdolabına yiyecekleri yerleştirdiği, hatta çöpü bile çıkardığı tespit edildi. Yerleri silmesi ve alışveriş torbasındaki eşyaları düzgünce dolaba yerleştirmesi, ev sahibini hayrete düşürdü.

Ev sahibini en çok şaşırtan detaylardan biri ise Wojnilowicz'in geride bıraktığı bir not oldu. Hırsız, "Üzülme, mutlu ol. Yemek ye" yazılı bir mesaj bırakarak evden ayrılmıştı. Ev sahibi kadın, bu olayın ardından büyük bir korku yaşadığını ve evde tek başına kalmaktan çekindiğini dile getirdi.

22 AY HAPİS CEZASI

Polis tarafından kısa sürede yakalanan Wojnilowicz, mahkemede yargılandı ve temmuz ayında işlediği bu sıra dışı hırsızlık girişimi nedeniyle 22 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, hırsızın davranışlarının mağdur üzerinde yarattığı travmayı da göz önünde bulundurarak cezanın bu şekilde belirlenmesine karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN