Obama’nın kardeşine gaz sıktılar: Auma Obama müdahale sonrası göremediğini söyledi

Obama’nın kardeşine  gaz sıktılar: Auma Obama müdahale sonrası göremediğini söyledi

ABD Eski Başkanı Barack Hüseyin Obama’nın kardeşine polis biber gazıyla müdahale etti. Obama'nın tek ebeveynden kız kardeşi Auma Obama, Kenya’da vergi zammını protesto ederken polisin biber gazlı saldırısıyla karşı karşıya kaldı. Nairobi’deki müdahale sonrası ABD basınına demeç veren kardeş obama artık göremediğini söyledi.

Kenya'da vergi zammını öngören "2024 Finans Tasarısı"na karşı çıkan göstericiler, dün başkent Nairobi'deki parlamento binasının önünde toplanarak düzenlemeyi protesto etti. Parlamento binasının dışında eylem yapan ve polisle karşı karşıya gelen isimlerin arasında, ABD'nin eski başkanı Barack Obama'nın tek ebeveynden kız kardeşi, hak savunucusu Auma Obama'nın da olduğu ortaya çıktı.

Polisin biber gazı ve tazyikli su ile göstericileri dağıtmaya çalıştığı sırada CNN'e demeç veren Obama, "Artık göremiyorum bile; bize göz yaşartıcı gaz sıkıyorlar" dedi. Neden orada olduğu sorulan Obama, şöyle konuştu: "Buradayım çünkü şu olanlara bakın... Genç Kenyalılar hakları için eylem yapıyor. Bayraklar ve pankartlarla eylem yapıyorlar."

‘KENYA'DA SÖMÜRGECİLİK HİÇ BİTMEDİ’

Bu esnada Obama'nın arkasında açılan bir pankartta, "Kenya'da sömürgecilik hiç bitmedi" yazılıydı. Bir eylemci ise bu esnada, "Bu bizim ülkemiz, bizim milletimiz" diye bağırdı. Barack Obama'nın ofisi, konuyla ilgili yorum talebine cevaben, konu hakkında bir yorumları olmadığını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN