Norveç kararını verdi: Filistin'in BM üyeliği için lehte oy kullanacaklar

Norveç kararını verdi: Filistin'in BM üyeliği için lehte oy kullanacaklar

İsrail’in Gazze’deki katliamı dünyanın dört bir yanından tepkilere rağmen aylardır devam ederken, Norveçli yetkililer, Filistin'in BM’ye tam üyeliği için lehte oy kullanacaklarını bildirdi.

Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nun, Filistin'e BM üyeliği ve ilave haklar istenen karar tasarısını kabul etmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve yapılacak oylamada lehte oy kullanacaklarını duyurdu.

Eide, "Kararın 143 ülkenin lehte oy kullanmasıyla kabul edilmesinden büyük memnuniyet duyuyoruz" şeklinde konuşarak "İki devletli çözümün sağlanması için Filistin devletinin kurulmasının gerekli olduğunu" ekledi.

BM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLMİŞTİ

BM Genel Kurulu’nda dün yapılan oylamada, Filistin'in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsündeki Filistin'e bazı ilave haklar tanınmasının istendiği karar tasarısı kabul edilmişti.

Kararda, "Filistin'in BM Şartı'nın 4. maddesi uyarınca BM'ye üyelik kriterlerini yerine getirdiğine ve bu nedenle BM'ye üye olarak kabul edilmesi gerektiğine" işaret edilmişti.

Filistin, 2011'de de BM'ye tam üyelik başvurusu yapmış ancak BMGK'de gereken desteği alamamıştı. Filistin, 2012 yılında BM'de "daimi gözlemci statüsüne" kavuşmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN