Gazze'de onlarca çocuğun 'okul' isyanı: Neden hayatımızı mahvettiler?

Gazze'de onlarca çocuğun 'okul' isyanı: Neden hayatımızı mahvettiler?

Gazze'deki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde toplanan onlarca çocuk, ellerindeki dövizlerle, yeniden okula gitmek ve barış içinde yaşamak istediklerini haykırdı. 9 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğu konuşmasında, "Neden hayatımızı mahvettiler? Barış içinde yaşamayı hak etmiyor muyuz?" diye sordu.

İsrail'in yedi aydır durmaksızın devam eden saldırıları nedeniyle eğitim hakkından mahrum kalan Filistinli çocuklar, Gazze'nin orta kesiminde bulunan Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde toplandı.

Bir grup genç tarafından organize edilen gösteriye katılan çocuklar, ellerinde "Eğitim bizim hakkımız, eğitim görmeyi talep ediyoruz", "Barış ve güven içinde yaşamak istiyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

'NEDEN HAYATIMIZI MAHVETTİLER?'

Filistinli kız çocuğu, 9 yaşındaki İman yaptığı konuşmada, "Dünyadaki diğer çocuklar gibi barış ve güven içinde yaşamak, evlerimize ve okullarımıza dönmek istiyoruz. Neden hayatımızı mahvettiler? Barış içinde yaşamayı hak etmiyor muyuz?" dedi.

İsrail'in masum çocukları öldürdüğünü söyleyen İman, çocukların eski güzel hayatlarına, evlerine dönmesi, diğer çocuklar gibi özgürlüklerine kavuşmaları için dünya ülkelerini Gazze'deki savaşı durdurmaya çağırdı.

Gösteri kapsamında çocuklar ayrıca şarkılar söyleyip dans etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN