Nijerya lideri Tinubu’dan pahalılığa karşı sokağa dökülen halka: Protestoları bitirin!

Nijerya lideri Tinubu’dan pahalılığa karşı sokağa dökülen halka: Protestoları bitirin!

Son haftalarda Nijerya’nın birçok kentini saran ‘hayat pahalılığı’ protestolarına ilişkin konuşan ülke lideri Tinubu, halka gösterileri bitirmesi yönünde çağrıda bulundu.

Nijerya’da benzin sübvansiyonunun kaldırılmasının ardından patlak veren 17 kişinin yaşamını yitirdiği ve 300 kişinin gözaltına alındığı protestolardan sonra ilk kez ulusa seslenen Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, hayat pahalılığına tepki için yapılan protestoların sonlandırılması çağrısında bulunarak eylemlerin sonlandırılmasının diyalog kurmak için bir fırsat olacağını söyledi.

Özellikle gençlere seslenen Tinubu, “Sizi yüksek sesle ve net bir şekilde duydum. Sizi bu protestolara sürükleyen acı ve hayal kırıklığını anlıyorum ve hükümetimizin halkımızın endişelerini dinlemeye ve ele almaya kararlı olduğuna sizi temin etmek istiyorum” dedi.

‘ŞİDDET ÜLKEMİZİ PARÇALAMASIN’

Ayrıca hükümetin altyapı projelerine yönelik harcamaları arttırdığını, üniversite öğrencileri için bir kredi programı başlattığını ve Nijerya’nın 36 eyaletinde binlerce konut inşa ettiğini söyleyen Tinubu, "Ancak şiddet ve yıkımın ulusumuzu parçalamasına izin vermemeliyiz" dedi.

Mayıs 2023’te göreve gelen Nijerya Devlet Başkanı Bola Tinubu, benzin sübvansiyonunun kaldırılmasını da içeren ekonomik reformlarını savunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN