Netanyahu'dan Sinvar üzerinden çelişkili mesaj: Ölümü barış fırsatı, ancak savaşın bitmediğini unutmayın

Netanyahu'dan Sinvar üzerinden çelişkili mesaj: Ölümü barış fırsatı, ancak savaşın bitmediğini unutmayın

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü duyurarak, bu gelişmenin savaşta önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Netanyahu, Sinvar'ı işaret ederek, "Ölümü barış fırsatı, ancak savaşın bitmediğini unutmayın" dedi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, son günlerdeki çatışmaların ortasında, Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldüğünü duyurdu. Netanyahu, bu olayı "savaşta önemli bir an" olarak nitelendirirken, eleştirmenleri, bu açıklamanın ardındaki niyetlerin daha çok siyasi olduğuna dikkat çekiyor.

Netanyahu'nun popülaritesinin giderek azaldığı bir dönemde yaptığı bu tür duyurular, sıkça dikkat çekmek ve iç siyasi destek sağlamak amacıyla yapıldığı yönündeki yorumları artırıyor.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Hamas lideri Yahya Sinvar'ın ölümünün Orta Doğu'da barış şansı sunduğunu" söyledi ancak "Gazze'deki savaşın bitmediğini" kaydetti.

Netanyahu video konuşmasında "Bugün hesabı kapattık. Bugün kötülüğe bir darbe vuruldu ancak görevimiz henüz tamamlanmadı” ifadelerini kullandı.

Rehine ailelerine seslenen Netanyahu, şöyle devam etti: “Bu, savaşta önemli bir an. Tüm sevdikleriniz, sevdiklerimiz evlerine dönene kadar tam gücümüzle devam edeceğiz."

NE OLMUŞTU?

Hamas lideri Yahya Sinvar'ın, İsrail'in dün gece Gazze'de düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülmüştü.

Reuters haber ajansının konuştuğu Hamas kaynakları, Gazze'den gelen işaretlerin Sinvar'ın öldüğünü gösterdiğini söylemişti.

Daha sonra açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Gazze’ye düzenlenen saldırıda Yahya Sinvar’ın hayatını kaybettiği söyledi. Katz, "Yahya Sinvar, bugün İsrail askerleri tarafından öldürüldü" açıklamasını yaptı..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN