MSF: Gazze’deki insanlar bombalar altında sıkışıp kaldı

MSF: Gazze’deki insanlar bombalar altında sıkışıp kaldı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), İsrail’in Gazze’ye yönelik yoğun bombardımanları sırasında, bölgedeki sivillerin büyük bir tehlike altında olduğunu açıkladı.

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF), Gazze'de süregelen çatışmalar nedeniyle insanların acımasız bombalamalar altında zor bir yaşam sürmekte olduğunu duyurdu. Kuruluş, özellikle sivillerin hayatlarının tehlikede olduğu ve insani yardıma erişimlerinin giderek zorlaştığına dikkat çekti. MSF, acil durumların arttığını ve uluslararası toplumun bu duruma daha fazla duyarsız kalmaması gerektiğini vurguladı.

MSF, İsrail'in yoğun saldırıları altında bulunan Gazze'deki insanların, acımasız bombalar altında sıkışmış durumda olduğunu bildirdi.

MSF'nin X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail'in 14 Ekim'de MSF destekli Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinde yerinden edilmiş kişilerin yaşadığı bir alanı hedef aldığı ve bunun neticesinde 65 kişinin yaralandığı, 5 kişinin ise öldüğü bildirildi.

AKSA ŞEHİTLERİ HASTANESİ'NE YEDİNCİ SALDIRI

Paylaşımda, Aksa Şehitleri Hastanesi yerleşkesinin Mart 2024'ten bu yana 7'nci kez bombalandığı ve bunlardan üçünün son bir ayda yaşandığı kaydedildi.

Gazze'deki tıbbi tesislere yönelik tekrarlanan saldırıların sona ermesi gerektiği vurgulanan paylaşımda, "Sağlık yapıları ve personeli her zaman korunmalı ve savaşan taraflar hastane alanlarına saygı göstermeli. Gazze'deki insanlar acımasız bombalamalar altında sıkışmış durumda. Bu kan dökülmesini durdurmak için şimdi bir ateşkes gerekiyor." denildi.

Paylaşımda görüşlerine yer verilen MSF hemşiresi Eliza Sabatini, saldırıda yaşananların "bir yıkım sahnesi" gibi olduğunu bildirdi.

Sabatini, "İnsanlar uyurken çadırlar alev aldı. Hastane 10 çocuk ve 8 kadın olmak üzere 40 hastayı tedavi etti. Bunların çoğunda ciddi yanıklar var. Kapasite yetersizliği nedeniyle 25 yaralı daha sevk edilmek zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN