Milli Muharip Uçak 'KAAN' dünya basınında! Tayland halkı öve öve bitiremedi: "Türkiye'den tedarik edebiliriz"

Milli Muharip Uçak 'KAAN' dünya basınında! Tayland halkı öve öve bitiremedi: "Türkiye'den tedarik edebiliriz"

Türkiye savunma sanayisinde ilklere imza atmaya devam ediyor. Son olarak Milli Muharip Uçak 'KAAN' ile dünya basınında büyük yankı oluşturan Türkiye bu sefer Asya ülkesi Tayland'ta gündem oldu. Canlı yayında Kaan ile ilgili gelen yorumları okuyan TV spikeri "Türkiye'den tedarik edebiliriz" diyerek ilk mesajı verdi.

Merakla beklenen ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren Milli Muharip Uçak KAAN, dünya genelinde büyük yankı yaratmaya devam ediyor. Özellikle Asya'da KAAN'a yönelik büyük bir ilgi var. 21 Şubat 2024 tarihinde ilk uçuşunu yapan KAAN, Japonya ve Güney Kore'nin ilgisini çekmişti. Bu sefer ise Tayland KAAN için sıraya girdi. TV spikerinin canlı yayında söylediği övgü dolu sözler bir kez daha göğsümüzü kabarttı.

KAAN TAYLAND BASININDA GÜNDEM OLDU! ÖVE ÖVE BİTİREMEDİLER

Tayland Milli Muharip Uçak 'KAAN'ı öve öve bitiremedi. KAAN'ın uçuş görüntülerine yer veren PPTV36 sosyal medya platformuna gelen yorumlar tüm Türkiye'yi gururlandırdı. İzleyicilerden gelen mesajları okuyan spiker, Türklerin inanaılmaz başarısı ile gurur duyduklarını belirterek, "Sizleri gururla takip etmeye devam edeceğiz." mesajını verdi.

yeni-proje-2024-03-17t120020-951.jpg

"TÜRKİYE'DEN TEDARİK EDEBİLİRİZ"

Gelen yorumlarda Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) imza attığı uçağın hem tasarımına hem de işlevlerine dikkat çekilerek şunlar söylenildi:

"ABD bize F-35 savaş uçağı satmaz, ancak Türkiye'den KAAN tedarik edebiliriz çünkü biz dostuz. Türk halkının mutluluğu bizi de mutlu ediyor.

F-35 programından çıkarılan Türkiye, bazı uçak parçalarını üretme kapasitesine zaten sahip."

KAAN'IN ÖZELLİKLERİ NELER?

TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, KAAN’ın uçuşunda 13 dakika havada kaldığını, 8000 feet irtifada 230 knot hıza ulaştığını söyledi.

Kotil, Ekim 2023'te Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada 2028 yılında Hava Kuvvetlerine 20 uçak teslim edilebileceğini söylemişti. Ancak savaş uçağının seri üretiminin ne zaman başlayacağına dair güncel bir açıklama kaydedilmedi.

yeni-proje-2024-03-17t120035-460.jpg

İlk uçuşun ardından konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KAAN'ı Amerikan savaş uçağı F-16'ya benzeterek, "KAAN aynı F-16 gibi. Türkiye, kendi beşinci nesil savaş uçağını üretme yolunda çok kritik bir eşiği daha geride bıraktı" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN