Marina Satti'den yitip giden mültecilere özel şarkı: Ah Deniz

Marina Satti'den yitip giden mültecilere özel şarkı: Ah Deniz

Yunanistan’ı temsil ettiği Eurovision Şarkı Yarışması’ndan Filistin’e desteği ile gönülleri fetheden Marina Satti, şimdi de göçmen sorununa dikkati çektiği şarkısı ile gündemde.

Satti, Sudanlı babasına adadığı ‘Ah, Deniz’ şarkısıyla gündemde. Şarkının klibinde, Ege ve Akdeniz’de boğulan bin 274’ü çocuk 29 bin 984 bin göçmeni hatırlatan sanatçı, gelirini de göçmen çocuklara bağışlayacak.

İsrail’i yarışmadan men etmemesi nedeniyle büyük tepki toplayan Eurovision’da Yunanistan’ı temsil eden, Filistin’e desteğini ise esirgemeyen şarkıcı Marina Satti şimdi de göçmen sorununa dikkati çektiği şarkısı ile gündemde. Satti, mülteci olan Sudanlı babasına adadığı ‘Ah, Deniz - Ah Thalassa’ şarkısının klibinde Ege ve Akdeniz’de boğulan bin 274’ü çocuk 29 bin 984 bin göçmeni anlattı.

Satti’nin yeni şarkısı ‘Ah Thalassa’nın video klibinde son on yılda Ege ve Akdeniz’i geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilere yaptığı gönderme izleyenleri duygulandırıyor.

GELİRİ MÜLTECİ ÇOCUKLARA

Sanatçının video klibi birkaç ay önce vefat eden ‘babama’ yazısı ile başlıyor, ardından mülteci olan babasının yanı sıra, parçayı daha iyi bir gelecek için Ege ve Akdeniz’i geçmeye çalışırken ölen tüm insanlara ithaf ediyor. Video klip, özgürlük ve daha iyi bir hayat için tehlikeli bir yolla insanları ülkelerinden istedikleri yere taşıyan teknelerin enkazını temsil eden deniz altı görüntülerini de gösteriyor. Ancak birçoğu asla gideceği yere varamıyor ve Akdeniz sularına gömülüyor. Mülteci çocukları desteklemek için UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) ile işbirliği yapan sanatçının Madhouse Records müzik videosundan elde ettiği gelir ihtiyaç sahibi çocuklara bağışlanacak.

Satti, Eurovision şarkı yarışmasının basın toplantısı sırasında konuşan İsrailli yarışmacı Eden Golan’ı mimikleriyle protesto etmişti. Basına yansıyan görüntülerde Golan’ı tiye alan, İsrailli şarkıcının konuşması sırasında esneyerek kafasını masaya koymuş, uyuma hareketleri yaparak rakibini proesto etmişti. 1986’da Atina’da doğan Satti, geleneksel Yunan, Arap ve Balkan ezgilerini birleştirerek yaptığı şarkılarla tanınıyor. KARAR

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN