Küresel sorun merkez bankalarını da etkiledi

Küresel sorun merkez bankalarını da etkiledi

Küresel teknik sorunlar, havalimanları ve bankaların haricinde merkez bankalarını da etkiledi. Norveç Merkez Bankası, işlemleri telefonla yapacağını duyurdu.

Dünya genelinde Windows işletim sistemini ve CrowdStrike güvenlik uygulamasını kullanan cihaz ve kurumlarda yaşanan geniş çaplı teknik sorun, finansal işlemlerden havayolu uçuşlarına kadar birçok sektörde aksamalara yol açtı. Sorun, özellikle merkez bankaları ve büyük finansal kurumlar üzerinde belirgin etkiler yarattı.

Bloomberg'te yer alan habere göre, teknik sorunun Norveç Merkez Bankası'nın likidite işlemlerini e-posta ve telefon yoluyla gerçekleştirmek zorunda kalmasına neden olduğu belirtildi. Sorunun yaygınlığı, finansal işlemlerde önemli aksaklıklara ve iletişim zorluklarına yol açtı.

Bu küresel sistem arızası, havayolu taşımacılığı ve bankacılık gibi sektörlerde ciddi kesintilere neden oldu. Türkiye’deki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) konuyla ilgili açıklama yaptı. BTK, yaşanan aksaklığın bir siber saldırı kaynaklı olmadığını ve sorunun CrowdStrike ürününü kullanan kurum ve kuruluşlarda meydana geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN