Kral Charles'ın portresinin bulunduğu banknotlar dolaşımda

Kral Charles'ın portresinin bulunduğu banknotlar dolaşımda

İngiltere'de Kral III. Charles'ın portresinin yer aldığı banknotlar dolaşıma sokuldu. İngiltere Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, Kral Charles'ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotların artık kullanıma sunulduğu bildirildi.

İngiltere Merkez Bankası, Kral Charles'ın portresini taşıyan 5, 10, 20 ve 50 sterlinlik banknotlar kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Ancak, Kraliçe II. Elizabeth'in portresinin bulunduğu mevcut banknotlar da kullanılmaya devam edecek. BoE, yeni banknotların yalnızca yıpranmış olanların yerini almak ve banknot talebindeki genel artışı karşılamak amacıyla basıldığını belirtti. Bu nedenle, Kral Charles'ın portresinin yer aldığı yeni banknotların dolaşıma girmesi yavaş olacağı tahmin ediliyor.

"HALK TALEP ETTİĞİ SÜRECE BANKNOT SAĞLAMAYA KARARLIYIZ"

BoE Başkanı Andrew Bailey, yaptığı açıklamada, "Bu tarihi bir an, çünkü banknotlarımızda ilk kez hükümdar değişikliği yaşıyoruz. Nakit paranın birçok kişi için önemli olduğunu biliyoruz ve halk talep ettiği sürece banknot sağlamaya kararlıyız. Yeni banknotları dolaşıma sokmak bu kararlılığın bir göstergesidir," dedi.

Kral Charles'ın portresini taşıyan ilk banknotlar geçen yıl basılmıştı ve bu banknotlarda yer alan portre, 2013 yılında çekilen bir fotoğraftan esinlenerek hazırlanmıştı.

4o

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN