Kral Charles'ın portresine saldırı

Kral Charles'ın portresine saldırı

Kral Charles'ın yeni resmi portresi, hayvan hakları aktivistlerinin hedefi oldu. Animal Rising isimli hayvan hakları örgütü aktivistleri, Londra'daki Philip Mould Galerisi'nde sergilenen portreye saldırı düzenledi.

Londra'daki Philip Mould Galerisi'nde sergilenen İngiltere Kralı 3. Charles'ın ilk resmi portresi, hayvan hakları aktivistlerinin saldırısına maruz kaldı. Animal Rising isimli hayvan hakları örgütü aktivistleri, portreye saldırı düzenledi. Portreye, ünlü çizgi film karakteri Wallace'ın yüzünü yapıştıran ve bir konuşma balonu ekleyen aktivistler, "Gromit, Kraliyet Hayvanlara Karşı Zulmü Önleme Derneği (RSPCA) çiftliklerinde hayvanlara yapılan zulme bak" şeklinde bir mesaj iletmeye çalıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren grup, hayvanlara karşı yapılan zulme dikkat çekmek amacıyla portreyi "yeniden düzenlediklerini" belirtti. Açıklamalarında, RSPCA çiftliklerindeki usulsüzlüklere vurgu yaparak, Kral Charles'ın bu konudaki hassasiyetine dikkat çektiler. Ayrıca, RSPCA'nın çiftliklerdeki yasa dışı uygulamalara ilişkin ortaya koyduğu verileri paylaşarak, hayvanların yaşadığı zulme karşı kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştılar.

Portre, sanatçı Jonathan Yeo tarafından çizilmiş olup, Kral Charles'ın taç giydikten sonra resmedilen ilk resmi portresi özelliğini taşıyor. Bu portre, Kral Charles'ın Galler Prensliğindeki 50. yılı için 2020 yılında Yeo'ya sipariş edilmiş ve ilk kez 2022 yılının mayıs ayında Buckingham Sarayı'nda sergilenmişti. Ancak, bu saldırıyla portre yeniden gündeme geldi ve hayvan hakları aktivistlerinin tepkisine hedef oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN