Kolombiya’dan İsrail’in okul saldırısına kınama

Kolombiya’dan İsrail’in okul saldırısına kınama

Gazze’deki katliam nedeniyle İsrail’le diplomatik ilişkilerini kesen Kolombiya’dan yetkililer, İsrail güçlerinin Filistinlilerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıyı kınadı.

Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda yerlerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait okula düzenlediği saldırıya tepki gösterdi.

‘İSRAİL HUKUKA UYMUYOR’

ABD temasları kapsamında New York'ta bulunan Murillo, açıklamasında, "Netanyahu hükümetinin bu saldırısını bir kez daha kınıyoruz çünkü yaptığı şey Kolombiya'nın başından bu yana savunduğu yani orada soykırım yapıldığını ve sivil halkın korunmadığını bize gösteriyor" ifadesini kullandı.

İsrail'in, uluslararası insancıl hukukun temel normlarına uymadığını vurgulayan Murillo, "Derhal ateşkes yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Aynı şekilde rehinelerin de serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Filistin halkının yanı sıra Cumhurbaşkanı Gustavo Petro'nun da dediği gibi, birlikte ve kardeşçe yaşamak zorunda olan İsrail halkının da güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim asıl istediğimiz iki devletli bir çözümdür" değerlendirmesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, 6 Haziran'da Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı UNRWA'ya ait bir okulu bombalamıştı.

Saldırıda 14'ü çocuk, 9'u kadın 40 Filistinli hayatını kaybetmiş, 23'ü çocuk 18'i kadın olmak üzere 74 kişi de yaralanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN