Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD başkanı oldu: Kefalet ödeyen Trump serbest

Sabıka fotoğrafı çekilen ilk ABD başkanı oldu: Kefalet ödeyen Trump serbest

ABD'nin Georgia eyaletinde 2020 başkanlık seçimlerinde "hile yapıldığına" ilişkin davada, eski başkan Donald Trump, gireceği hapishaneye konvoyla geldi. Hakkındaki suçlamalar nedeniyle nisan ayından bu yana 4. kez gözaltına alınan Trump'ın parmak izi alındı ve sabıka fotoğrafı çekildi. Trump, 200 bin dolarlık kefalet bedelini ödeyerek serbest kaldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Georgia eyaletindeki 2020 seçim sonuçlarına müdahale ettiği iddiasıyla hazırlanan iddianame çerçevesinde akşam saatlerinde sıkı güvenlik önlemleri altında Fulton İlçe Hapishanesi'ne gelerek gözaltı işlemlerini tamamladı. Trump, nisan ayından bu yana dördüncü kez hakkındaki suçlamalar nedeniyle gözaltına alındı ve parmak izi ile sabıka fotoğrafı alındı.

Trump, sabıka fotoğrafını 'Asla teslim olma' diyerek sosyal medya hesabı X'ten paylaştı.

TAAHHÜT VERDİ

Bu davada Trump'a yöneltilen suçlamalar arasında "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik", "yalan beyanda bulunmak için komplo kurma" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" gibi 13 suç bulunuyordu. Kefalet bedeli olarak 200 bin dolar belirlendi ve bu bedeli ödeyerek Trump, yaklaşık 20 dakika içinde hapishaneden serbest bırakıldı. Ayrıca Trump, dava kapsamındaki diğer 18 sanığı tehdit etmeyeceğine dair taahhüt verdi.

1.webp

Trump'ın çekilen sabıka fotoğrafı

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

Eski başkanın parmak izinin alınması ve sabıka fotoğrafının çekilmesi ülke tarihinde bir ilk olarak kayda geçti. Trump, medya önünde yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına karşı çıktığını ve buna hakkı olduğunu ifade etti. Davaları adaletsiz olarak değerlendirdi ve suçsuz olduğunu savundu. Ayrıca, seçimleri hileli bulduğunu ve bu konuda eleştiri hakkının olduğunu belirtti.

1-008.jpg

ABD'Yİ İKİYE BÖLDÜ

Bu dava Amerikan toplumunu ikiye böldü; bazıları davalara hukukun üstünlüğünün göstergesi olarak bakarken, diğerleri ise bunları politik amaçlı buldu. Trump'ın yargılanma süreci, 77 yaşındaki eski başkanın gelecekteki seçimlerde yarışmasına engel teşkil etmiyor. Trump, geçtiğimiz yıl Cumhuriyetçi Parti'den 2024 başkanlık seçimlerine aday olacağını duyurmuş ve anketlere göre hem parti içindeki adaylar arasında hem de mevcut Demokrat Başkan Joe Biden'a karşı önde görünmüştü. Trump, davaların politik amaçlı olduğunu savunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN