Kanada yangınlarla mücadele ediyor! Başbakan Trudeau dört ülkenin yardım edeceğini duyurdu

Kanada yangınlarla mücadele ediyor! Başbakan Trudeau dört ülkenin yardım edeceğini duyurdu

Son haftalarla yangınlarla mücadele eden Kanada’nın lideri Trudeau, Güney Afrika, Avustralya, Meksika ve Yeni Zelanda'dan itfaiye ekiplerinin Alberta ve Britanya Kolumbiyası’nda devam eden yangınlar için yardıma geleceğini bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Güney Afrika, Avustralya, Meksika ve Yeni Zelanda'dan itfaiye ekiplerinin Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde süren yangınlara mücadelede yardıma geleceğini duyurdu.

Bu ülkelerden 400’den fazla itfaiyecinin yangınların bulunduğu bölgeye sevk edileceğini kaydeden Başbakan, Alberta'nın Jasper bölgesindeki yangınlarla mücadelenin sürdüğünü belirtti.

‘BÖLGENİN YARISINDAN FAZLASI ZARAR GÖRMÜŞ OLABİLİR’

Jasper Ulusal Parkı çevresindeki tahliye çalışmaları sürerken, İklim Bakanlığı’na bağlı Kanada Parkları'nın internet sitesinden yapılan duyuruda, parka girişlerin en az 6 Ağustos'a kadar yasaklandığı belirtildi.

New York Times gazetesinin haberine göre, Jasper Ulusal Parkı'nda yaklaşık 363 kilometrekarelik alanın yangında tahrip olduğu tahmin ediliyor.

Jasper bölgesinde görevli yetkililer, yangının neden olduğu tahribatın henüz tam olarak belirlenemediğini, "bölgenin yarısından fazlasının" zarar görmüş olabileceğini açıkladı.

Jasper Ulusal Parkı civarında yaşayan yaklaşık 25 bin kişi, artan alevler nedeniyle 23 Temmuz'da bölgeyi tahliye etmek zorunda kalmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN