İşte Türkiye'ye en çok vize onayı veren ülkeler

İşte Türkiye'ye en çok vize onayı veren ülkeler

Türk vatandaşları, Schengen vizesi almak için adeta bir çile çekiyor. Başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinin vize verme konusunda giderek daha katılaşması, Türklerin Avrupa'ya seyahat etme hayallerini suya düşürüyor. Ancak, SchengenVisaInfo tarafından yapılan araştırmanın ardından Türk vatandaşlarına en çok vize veren ülkeler belli oldu. İşte o ülkeler...

Türkiye son yıllarda vize retleriyle gündeme geliyor. Schengen vize başvurularında red oranları yükselişine devam ediyor. Özellikle Almanya'da vize ret oranları yüzde 26.5'e ulaşırken, vize süreçleri uzamış ve itiraz hakları kısıtlanmış durumda.

SchengenVisaInfo sitesi tarafından yapılan araştırma sonucunda, Türkler için Avrupa ülkeleri mercek altına alındı ve en kolay Schengen vizesi veren ülkeler, yüzdelik dilimlerle belirlendi.

Türk vatandaşları, yapılan araştırma sonucunda belirlenen 5 Avrupa ülkesine daha kolay vize alabiliyor.

İşte Türk vatandaşlarına en kolay Schengen vizesi onayı veren ülkelerin yüzdelikleri;

5- İSPANYA: YÜZDE 86,5

4- POLONYA: YÜZDE 86,56

3- SLOVAKYA: YÜZDE 87,77

2-İTALYA: YÜZDE 91,08

1- PORTEKİZ: YÜZDE 93

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN