İsrailli askeri uzmandan çarpıcı değerlendirme: Ordu Gazze'den çıkmak istiyor, tek engel Netanyahu

İsrailli askeri uzmandan çarpıcı değerlendirme: Ordu Gazze'den çıkmak istiyor, tek engel Netanyahu

İsrailli askeri uzman ve analist Amos Harel, İsrail ordusunun Gazze'den ayrılmak istediğini ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "başka fikirleri olduğunu" belirtti.

İsrailli askeri uzman ve analist Amos Harel, "Haaretz" gazetesi için kaleme aldığı makalede, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun "bir kez daha destekçilerine tam zafer vaat ettiğini ve gerçekte İsrail'in önünde olanın ise zafer yerine çok daha uzun sürecek bir savaş olduğunu" yazdı.

"Netanyahu'nun Donald Trump'ın gelecek kasım ayında ABD Başkanı seçileceği umuduyla beklediğini" ifade eden Harel, Netanyahu'nun nihai amacının siyasi olarak hayatta kalmak olduğunun altını çizdi.

Uzun sürecek bir savaş yürütmenin ülkeye etkilerinin Netanyahu için daha az önemli olduğunu belirten Harel, Başbakanın İsrail ordusunun üzerindeki yükün artmasını önemsemediğine işaret etti.

'NETANYAHU ORDUNUN İSTEĞİNİ KABUL ETMEZ'

İsrailli askeri uzman yazısında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail ordusu, kuzeyde büyüyen savaşa odaklanmak için güçlerini ve kamuoyunu Gazze'deki çatışmanın sona ermesine hazırlarken Netanyahu, İsrail ordusu, protestocular, ABD Başkanı Joe Biden ve yoluna çıkan herkese karşı dar görüşlülük, sloganlar ve kötü niyetli suçlama oyunlarından oluşan paranoyak siyasi ağına hapsolmuş durumda. İsrail ordusu, Hamas'ı tam bir yenilgiye uğratmak şöyle dursun, ABD kısıtlamaları altında, Refah'taki taarruz eylemini tamamlayacak ve bir sonuç ilan etmek isteyecektir."

"İsrailli esirler konusunda şu anda ordunun elinde ümit verici bir haber olmadığını" vurgulayan Harel "ne esirlerin evlerine geri döndürülmesi ne de Hamas'ın yenilgiye uğratılması için ufukta herhangi bir tarihin belirmediğini" aktardı.

Harel, "Ordunun bakış açısını bilen Netanyahu'nun bunu kabul etme eğiliminde olmadığını, Hamas'a karşı kapsamlı saldırıların ne pahasına olursa olsun devam edeceğini açıklamayı sürdürdüğünü" belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN