AB’den İsrail’e ‘Uluslararası Kızılhaç’ kınaması

AB’den İsrail’e ‘Uluslararası Kızılhaç’ kınaması

AB yetkilileri, geçtiğimiz gün İsrail’in Gazze'nin Refah kentinde bulunan Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin ofisinin zarar gördüğü ve 20’den fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı kınadı.

Avrupa Birliği (AB), dün Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde Uluslararası Kızılhaç Komitesinin (ICRC) ofisinin zarar gördüğü ve onlarca kişinin öldüğü saldırıyı kınadı.

‘BAĞIMSIZ SORUŞTURMA ŞART’

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bağımsız bir soruşturma yapılması ve sorumluların hesap vermesi gerekiyor. Sivillerin korunması Cenevre Sözleşmeleri kapsamında bir yükümlülüktür. Çatışan tüm taraflar buna bağlıdır” ifadelerini kullandı.

ICRC'den yapılan açıklamada da saldırı kınanmış ve bölgedeki hastanesine en az 22 ölü ve 45 yaralı getirildiği bilgisi verilmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Refah'ta İsrail ordusunun yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarını bombalaması sonucu 25 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 50 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN