İsrail'den Mescid-i Aksa'ya belirli sayıda Müslüman'ın girmesine izin

İsrail'den Mescid-i Aksa'ya belirli sayıda Müslüman'ın girmesine izin

İsrail hükümeti, aşırı sağcı iktidar ortaklarının taleplerine rağmen, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da ramazan ayında Filistinlilerin ibadet etmesine herhangi bir kısıtlama getirmeyeceklerini açıkladı.

İsrail Başbakanlık Ofisi, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun liderliğinde gerçekleştirilen bir toplantı sonrasında, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya ramazan ayında girişlerine ilişkin alınan kararları duyurdu. Açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi ramazanın ilk haftasında aynı sayıda Filistinlinin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verileceği belirtildi. Ancak bu kararın, ramazan boyunca güvenlik ve asayiş durumunun haftalık olarak değerlendirilmesiyle gözden geçirileceği vurgulandı.

'KARAR İSRAİLLİLERİ HAYATİ TEHLİKEYE ATABİLİR'

Öte yandan, İsrail'in Kanal 12 televizyonu, Netanyahu hükümetinin bu kararının ardından İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in açıklamalarına yer verdi. Ben-Gvir, geçmiş yıllarda olduğu gibi ramazan ayında da Mescid-i Aksa'ya hac ziyaretine izin verilmesi kararının, Netanyahu ve hükümetinin olayların 7 Ekim'de hiç yaşanmamış gibi algılandığı şeklinde yorumladı.

Kanal 12 ayrıca, Ben-Gvir'in Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerine herhangi bir kısıtlama getirilmemesi kararının İsraillilerin hayatını tehlikeye atabileceğini ve Filistin'in zafer kazandığına dair bir algının oluşabileceğini iddia ettiğini aktardı. Ben-Gvir ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hamas'ın Mescid-i Aksa'da kutlama yapmasının İsrail'in zafer kazanmadığı anlamına geleceğini savundu.

Geçtiğimiz yıl, İsrail kimliği taşıyan Filistinliler, Batı Şeria'da yaşayan Filistinli kadınlar ve 50 yaş üstü erkeklerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN