İsrail’de beyin yiyen amip krizi

İsrail’de beyin yiyen amip krizi

İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen iki kişide beyin yiyen amip tespit edildi. Yerel basında çıkan haberlere göre, 25 yaşındaki bir adam bu amip nedeniyle hayatını kaybetti, 10 yaşındaki bir çocuk ise tedavi altına alındı. Bunun üzerine 100'den fazla kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

İsrail'in kuzeyindeki bir su parkında yüzen 2 kişide beyin yiyen amip tespit edildiği belirtildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, bu kişilerden 25 yaşında olduğu belirtilen adamın öldüğü, durumu ağır olan 10 yaşındaki çocuğun ise hastanede tedavisinin sürdüğü paylaşıldı.

Söz konusu su parkının kapatılması talimatını veren Sağlık Bakanlığının ayrıca son 2 haftada bu parkı ziyaret eden kişilerden ateş, baş ağrısı veya kusma gibi şikayetleri olan kişilerden sağlık kuruluşlarıyla irtibata geçmelerini istediği aktarıldı.

Bunun üzerine 100'den fazla kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi.

"Naegleria fowleri" adlı amip beyne burundan geçiyor. Uzmanlar, bu amip türünün bulaştığı kişilerin hayatta kalma ihtimalinin son derece düşük olduğunu belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN