İsrail Suriye'nin alt yapısını yok ediyor: 250 hedefe hava saldırısı düzenlendi

İsrail Suriye'nin alt yapısını yok ediyor: 250 hedefe hava saldırısı düzenlendi

İsrail, Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından düzenlediği geniş çaplı hava operasyonlarında 250’den fazla hedefi vurdu. Askeri üsler, silah depoları ve füze sistemlerinin hedef alındığı saldırılar, İsrail tarihinin en büyük operasyonlarından biri olarak kaydedildi.

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından İsrail ordusunun, ülkeye yönelik hava saldırılarıyla 250’den fazla hedefi vurduğu bildirildi. İsrail ordu radyosu ve yerel basının aktardığı bilgilere göre, bu operasyonlar İsrail tarihinin en büyük hava saldırılarından biri olarak kayıtlara geçti.

HEDEFTE ASKERİ TESİSLER VE STRATEJİK NOKTALAR VARDI

İsrail ordu radyosunun haberine göre, hava saldırılarında Beşşar Esed rejimine ait askeri üsler, savaş uçakları, karadan havaya füze sistemleri, silah üretim tesisleri ve mühimmat depoları hedef alındı. Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail’in 50 yılı aşkın süredir ilk kez Suriye’deki tüm hava üslerine eş zamanlı saldırı düzenlediğini ifade etti.

"KAÇIRILMAYACAK BİR FIRSAT"

Haberde, İsrail’in Suriye’de önemli silahları yok etmek için bir daha yakalanması zor bir fırsatı değerlendirdiği vurgulandı. Operasyonlarda yüzlerce savaş uçağı ve insansız hava aracı (İHA) kullanılarak Suriye genelinde geniş çaplı saldırılar gerçekleştirildi.

300 HEDEF VURULDU

İsrail ordu radyosu, bugüne kadar gerçekleştirilen saldırılar kapsamında Suriye'de toplamda yaklaşık 300 hedefin vurulduğunu belirtti. İsrail’in bu operasyonlarla Suriye’de stratejik askeri güce ağır darbe indirdiği öne sürüldü.

BÖLGEDEKİ GERİLİM TIRMANIYOR

İsrail’in bu geniş çaplı saldırıları, Suriye’deki güç dengelerini derinden etkilerken, bölgedeki tansiyonun yükselmesine neden oldu. Operasyonun ardından bölgedeki gelişmeler uluslararası kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.

İSRAİL'İN SURİYE'DEKİ TAMPON BÖLGEYİ İŞGAL ETMESİ

İsrail ordusu, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatı doğrultusunda işgal altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki tampon bölgeye girmişti.

İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. 1974'te İsrail ile Suriye arasında imzalanan Kuvvetlerin Çekilmesi Anlaşması ile tampon bölge ve silahtan arındırılmış bölgenin sınırları belirlenmişti.

Netanyahu, Golan Tepeleri'nde yaptığı açıklamada, "işgalin geçici olduğunu" savunmuştu.

İsrail ordusu, askerlerin ve zırhlıların Golan'daki tampon bölgeyi işgaline ilişkin görselleri kamuoyuyla paylaşmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN