İsrail saldırısı sonrası Kasım Süleymani'nin halefi Kaani kayboldu

İsrail saldırısı sonrası Kasım Süleymani'nin halefi Kaani kayboldu

İranlı yetkililer, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin, geçen hafta Beyrut'a düzenlenen saldırılardan bu yana kayıp olduğunu duyurdu. Kani ile temasın kesildiği ve kendisinden haber alınamadığı bildirildi.

Ortadoğu'da gerilimin tırmandığı bir dönemde, İran’ın Kudüs Gücü komutanı İsmail Kaani’nin Beyrut’ta kaybolduğu ortaya çıktı. Reuters haber ajansına konuşan İranlı yetkililer, Kaani’nin, İsrail hava saldırıları sonrası Hizbullah liderliği ile temasa geçmek üzere Lübnan'a gittiğini, ancak geçen hafta düzenlenen saldırıların ardından kendisinden haber alınamadığını belirtti.

KANİ VE HİZBULLAH ÜST DÜZEY YETKİLİSİ SEYFEDDİN'DEN HABER ALINAMIYOR

İranlı iki üst düzey güvenlik yetkilisinin verdiği bilgilere göre, Kaani, Hizbullah’ın önde gelen isimlerinden Haşim Seyfeddin'i hedef aldığı bildirilen bir saldırı sırasında Beyrut'un Dahiye bölgesinde bulunuyordu. Ancak yetkililer, Kani’nin bu sırada Seyfeddin ile doğrudan görüşmediğini ifade etti. O günden bu yana ne İranlı yetkililer ne de Hizbullah, Kani ile herhangi bir temas kurabilmiş durumda.

Benzer şekilde, Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah’ın olası halefi olarak görülen Seyfeddin ile de Cuma gününden beri bağlantı kurulamadığı bildirildi. İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye bölgesinde İran destekli Hizbullah’a yönelik askeri operasyonlar yürütüyor ve bu bölgede yoğun hava saldırıları düzenliyor. İsrail askeri sözcüsü Yarbay Nadav Shoshani, Kani’nin olası ölümüne dair soruları yanıtlarken, saldırıların sonuçlarının halen değerlendirildiğini ve net bir bilgiye ulaşılmadığını kaydetti.

HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH DA İSRAİL SALDIRISINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Gerilim sadece Kani ile sınırlı değil. Geçtiğimiz ay, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın da İsrail'in hava saldırısında öldürüldüğü haberi bölgedeki dengeleri sarsmıştı. Nasrallah’ın ardından Hizbullah liderliği için olası halef olarak öne çıkan isimlerden biri de Haşim Seyfeddin’di. Ancak son gelişmeler, Seyfeddin'in de İsrail tarafından hedef alındığını gösteriyor. Reuters’a bilgi veren kaynaklar, İran’ın bölgede Hizbullah'la güçlü bağlarını sürdüren Kudüs Gücü komutanı İsmail Kani'nin akıbetinin halen belirsiz olduğunu ve bu durumun İran ve Hizbullah için büyük bir darbe olabileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN