İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi: Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi: Ölü ve yaralılar var

İsrail ordusu, Lübnan'ın güney bölgelerine yönelik bir dizi hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırılar sonucu bir kişinin hayatını kaybettiği, iki kişinin ise yaralandığı bildirildi. Lübnan'ın farklı noktalarını hedef alan hava saldırıları, bölgedeki gerilimi artırırken, olayın detayları ve saldırının gerekçeleri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yerel kaynaklar, saldırıların bölgedeki altyapı ve sivillere zarar verdiğini belirtti.

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki çeşitli noktalara yönelik bir dizi hava saldırısı düzenledi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Marun el Ras ve Şihin beldelerini hedef aldı, bu saldırılarda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı. Marun el Ras’a fırlatılan füzelerden birinin patlamadığı belirtilirken, İsrail’e ait insansız hava aracından fırlatılan bir füzenin de Ayta eş-Şaab beldesine düştüğü kaydedildi. Bu füzenin etkileri ve beldede ölü veya yaralı olup olmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi.

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail güçlerine ait savaş uçakları Marun el Ras ve Şihin beldelerine hava saldırısı düzenledi.

Marun el Ras'a fırlatılan füzelerden birinin patlamadığı belirtildi.

İsrail'e ait insansız hava aracından fırlatılan bir füzenin de Ayta eş-Şaab beldesine düştüğü kaydedilen haberde, ölü ve yaralı sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail güçleri insansız hava aracı (İHA) ile Lübnan'ın güneyindeki sınır bölgesinde bulunan Kunin beldesinde de bir aracı vurdu.

1'i ağır olmak üzere araç içerisindeki kişilerin yaralandığı, olay bölgesine ambulansların sevk edildiği kaydedildi.

NNA daha sonra geçtiği haberde, İsrail İHA'larının Kfar Ruman beldesi yolu üzerinde bir motosikleti vurduğunu duyurdu.

Motosiklete düzenlenen saldırıda Suriye uyruklu 25 yaşındaki Muhammed Halef'in hayatını kaybettiği, 1 Suriyeli ve 1 Lübnanlı sivilin yaralandığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN