İsrail Lübnan'ın güneyindeki iki beldeyi "fosfor bombalarıyla" vurdu

İsrail Lübnan'ın güneyindeki iki beldeyi "fosfor bombalarıyla" vurdu

Lübnan-İsrail sınır hattında gerilim tırmanmaya devam ediyor. Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri noktalara insansız hava araçları ile saldırı düzenlerken, İsrail de Lübnan'ın güneyindeki iki beldeyi fosfor bombalarıyla vurdu.

Lübnan-İsrail sınır hattında 8 Ekim 2023'te başlayan karşılıklı saldırılar devam ediyor.

Hizbullah, İsrail'in kuzeyindeki askeri bölgelere insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediğini açıklarken, İsrail ordusu da güney Lübnan'daki bazı beldeleri "fosfor bombaları" ile vurduğunu bildirdi.

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in kuzeyinde yer alan askeri mevzilerin kamikaze İHA'ları ile hedef alındığı ve askerlerin konuşlandığı noktalara "uygun silahlarla" saldırı gerçekleştirildiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA ise İsrail savaş uçaklarının ülkenin güneyindeki çeşitli beldelere hava saldırıları düzenlediğini duyurdu. Haberde, Ayta eş-Şaab ve Ramiye beldelerinin çevresinin "fosfor ve sis bombaları" ile vurulduğu ifade edildi.

İsrail'in Bekaa ve Raşya bölgelerinde de İHA'lar ile alçak uçuş gerçekleştirdiği, Adise beldesi çevresine ise İHA saldırısı düzenlediği belirtildi.

İHA'LAR İSRAİL'İN KUZEYİNDE YARALANMALARA SEBEP OLDU

Lübnan'dan gönderilen İHA'ların İsrail'in kuzeyindeki bir yerleşim bölgesine düşmesi sonucu birçok İsraillinin yaralandığı ve Lübnan sınırı yakınlarındaki Beyt Hellel bölgesinde yangın çıktığı açıklandı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, detay verilmeden Moşaf Yaara yakınlarında bir İHA'nın tespit edildiği aktarıldı.

Haaretz gazetesinin haberinde ise İHA'nın düşmesi sonucu birçok kişinin yaralandığı kaydedildi.

İsrail ordusunun açıklamasında ayrıca Lübnan'dan gönderilen çok sayıda İHA'nın Beyt Hellel yakınlarında düştüğü ve yangına sebep olduğu bildirildi.Yaralanmanın kaydedilmediği aktarılan açıklamada, itfaiye ekiplerinin çıkan yangını söndürmek için çalıştığı ifade edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN, Lübnan'dan atılan 2 antitank mühimmatının İsrail'in kuzeyindeki İsbaulcelil bölgesinde 2'si ağır 8 İsraillinin yaralanmasına yol açtığını duyurmuştu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN