İsrail Gazze'yi yerle bir etti: Hamas, kentte ayakta kalan bina sayısını açıkladı

İsrail Gazze'yi yerle bir etti: Hamas, kentte ayakta kalan bina sayısını açıkladı

Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisi, İsrail ve Hamas arasında bugün sona eren ateşkesin ardından açıklamada bulundu. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki evlerin yüzde 60'ından fazlasını yıktığı bildirilen açıklamada ayrıca Gazze'de 26'dan fazla hastanenin ve 55 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı aktarıldı.

İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin bugün sona ermesinin ardından Gazze'deki hükümet, İsrail'in saldırılarının bilançosu hakkında açıklamada bulundu. Gazze'deki Hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, "İşgal ordusunun kuzey bölgesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki evlerin yüzde 60'ından fazlasını yıkması nedeniyle halkımız gerçek bir insani felaketle karşı karşıya" ifadesi kullanıldı.

ev-gazze.jpg

Yıkılan konutlarda daha önce, İsrail'in eski saldırılarında evleri tamamen yıkılmış 50 binin üzerinde ailenin yaşadığı aktarılan açıklamada, Gazze'deki sağlık sisteminin de ciddi çöküş içinde olduğu, İsrail saldırıları nedeniyle 26'dan fazla hastanenin ve 55 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı belirtildi.

evv.jpg

GAZZE'DEN ACİL KURTARMA PLANI ÇAĞRISI

Açıklamada, enkaz altında hala binlerce ölü olduğu; İsrail'in ekipman ve makineleri hedef alması ve zaten harap olan makine ve teçhizatlardan geriye kalanlara da yakıt sağlanamaması nedeniyle sivil savunma ekiplerinin cenazeleri çıkaramadığı vurgulanırken, Gazze Şeridi'nde iyileşme sürecinin başlayabilmesi için günlük insani yardım taşıyan bin tır ve 1 milyon litre yakıtın bölgeye girmesi gerektiği kaydedildi.

Arap ve İslam ülkelerine evleri yıkılan ve zarar gören çeyrek milyondan fazla ailenin "barınmasına yardımcı olacak hızlı insani çözümler bulmak amacıyla acil bir kurtarma planı geliştirmeleri" çağrısında bulunulan açıklamada, tıbbi ekipmanlarla donatılmış sahra hastaneleri kurulması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN