İsrail, Gazze'de 6 okul ve 1 yetimhaneyi hedef aldı

İsrail, Gazze'de 6 okul ve 1 yetimhaneyi hedef aldı

Birleşmiş Milletler, İsrail'in son birkaç günde Gazze'de yerinden edilenlerin kaldığı en az 6 okul ve 1 yetimhaneyi vurduğunu duyurdu.

Gazze'de 41 bin kişiden fazla insanı öldüren, yüz binlercesini de yerinden eden İsrail; evlerini terk etmek zorunda kalmış insanlara da saldırı düzenliyor.

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'de son birkaç günde yerinden edilen kişilerin kaldığı en az 6 okul ve 1 yetimhaneyi vurduğunu, artan hava saldırılarının çok endişe verici olduğunu bildirdi.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında Gazze'deki duruma ilişkin bilgi verdi. Sahadaki BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) edindiği bilgiyi aktaran Dujarric, "Yerinden edilen insanların kaldığı yerlere saldırılar bizi derinden endişelendiriyor" dedi. Dujarric, İsrail'in son birkaç günde yerinden edilen kişilerin kaldığı en az 6 okul ve 1 yetimhaneyi vurduğunu ifade etti. Tarafların sivilleri koruma yükümlülüğü bulunduğunu anımsatan Dujarric, sivillerin ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi.

'22 BİN ÇOCUK AKUT DÜZEYDE YETERSİZ BESLENMEYLE MÜCADELE EDİYOR'

Dujarric, insani yardım ortaklarının Gazze'de yetersiz beslenen çocukları tespit etmek için tarama yaptığını bildirdi. Geçen ay 24 bin çocuğun muayene edildiğini kaydeden Dujarric, bunlardan 22 bininin akut düzeyde yetersiz beslenmeyle mücadele ettiğinin ortaya çıktığını ifade etti. Dujarric, destek sağlamak için kaynakların yetersiz olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN