İsrail basınından katliam itirafı: Gazzeli siviller canlı kalkan oldu

İsrail basınından katliam itirafı: Gazzeli siviller canlı kalkan oldu

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Haaretz gazetesine konuşan İsrail askerleri, Gazze'deki sivillerin tünel ve binalarda arama yapılırken "sistematik şekilde" canlı kalkan olarak kullanıldığını itiraf etti.

Hamas, İsrail'e yönelik son yılların en büyük saldırısını gerçekleştirdi. İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları devam ediyor. İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin haberinde İsrail ordusunun, İsrail ordusunun Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ofisi ve ordudaki üst düzey subayların bilgisi dahilinde, Gazze'de tuzak ihtimaline karşı tünelleri ve binaları ararken alıkonulan Filistinli sivilleri "sistematik şekilde" canlı kalkan olarak kullandığı öne sürüldü.

İfadelere göre, genellikle 20'li yaşlardaki Filistinli genç erkekler İsrail askeri üniforması giydirilip elleri arkadan bağlanarak bina ve tünellere gönderildi. Ancak dikkatli incelendiğinde bu kişilerin spor ayakkabılarından, yüzlerindeki korku ve tedirginlikten Filistinli olduklarının anlaşıldığı kaydedildi.

Alıkonulan Filistinlilerin İsrail ordu birlikleri tarafından operasyonlarda canlı kalkan olarak kullanıldıkları ve birliklerden önce binaları ve tünelleri aradıkları belirtilen haberde, adı açıklanmayan İsrailli askerlerin şu sözlerine yer verildi:

"Bize hayatlarımızın onların hayatından daha önemli olduğunu, askerlerimizin ölmesindense onların bir patlayıcıyla havaya uçurulmasının daha iyi olduğunu söylediler."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN