İsmail Haniye'nin cenazesi Katar'a getirildi: Defin tarihi belli oldu

İsmail Haniye'nin cenazesi Katar'a getirildi: Defin tarihi belli oldu

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin ardından, naaşı Katar'ın başkenti Doha'ya getirildi. Cenazenin, bu hafta cuma günü toprağa verileceği belirtildi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitirmesinin ardından, naaşı Katar'ın başkenti Doha'ya getirildi. Cenazenin, bu hafta cuma günü burada toprağa verilmesi planlanıyor.

Katar merkezli Al Jazeera televizyonunun haberine göre, İsmail Haniye'nin naaşı, cuma günü Doha'da defnedilmek üzere Katar'a getirildi.

Haniye için bugün İran'ın başkenti Tahran'da bir cenaze töreni düzenlenmişti. Hamas'ın yaptığı açıklamaya göre, Haniye'nin cenaze namazı cuma namazının ardından Doha'daki Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde kılınacak ve ardından toprağa verilecektir.

HAMAS LİDERİ HANİYE'NİN İRAN'DA SUİKASTA UĞRAMASI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurmuştu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'ın yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

FİDAN DOHA'YA GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsmail Haniye’nin yarın yapılacak cenaze merasimine katılmak üzere bu gece Doha’ya gidecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN