Irak'tan 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulaması

Irak'tan 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Türk vatandaşlarına vize muafiyeti uygulaması

Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, 50 yaş üstü ve 15 yaş altı Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirildi. Yeni düzenleme, umuma mahsus pasaport sahiplerini kapsıyor.

Irak, Türk vatandaşlarına yönelik önemli bir vize düzenlemesi yaptı. Irak Başbakanlık Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun aldığı yeni kararla 50 yaş ve üstü ile 15 yaş altı umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Irak'a vizesiz seyahat edebileceği duyuruldu. Bu karar, iki ülke arasındaki seyahat engellerini azaltarak, yaşlı ve genç bireylerin Irak'a kolayca giriş yapmalarını sağlamayı amaçlıyor. Vize muafiyeti uygulamasının detayları ve geçerli olduğu tarihler ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

IRAK'TA 30 GÜN İKAMET EDEBİLECEK

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında, 50 yaş üzeri ve 15 yaşını doldurmamış umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Irak'a vizesiz seyahat edebileceği kararı alındı.

Söz konusu Türk vatandaşlarının pasaportlarına Irak'taki havalimanları ve sınır kapılarında giriş mührü basılacak ve bu kişiler Irak'ta 30 gün ikamet edebilecek.

15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük olan Iraklılar için de Türkiye'ye vize muafiyeti sağlanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN