İngiltere’de 2023'teki 4 gencin yaşamını yitirdiği kaza yeniden incelendi: Uzmanlar kazanın önlenebilir olduğunu açıkladı

İngiltere’de 2023'teki 4 gencin yaşamını yitirdiği kaza yeniden incelendi: Uzmanlar kazanın önlenebilir olduğunu açıkladı

İngiltere'de 4 gencin yaşamını yitirdiği kazayı uzmanlar tekrar gözden geçirdi. Yapılan değerlendirmeler, kazanın önlenebilir olduğunu ortaya çıktı.

İngiltere’deki 2023 kazasında hayatını kaybeden 4 gençle ilgili uzmanlar, olayı yeniden inceleyerek, güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu vurguladı. Soruşturmada, kazanın önlenebilir olduğuna dair bulgular ortaya çıktı. Uzmanlar, gelecekte benzer olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

18 yaşındaki Hugo Morris ile 17 yaşındaki Harvey Owen, 17 yaşındaki Wilf Fitchett ve 16 yaşındaki Jevon Hirst, geçtiğimiz kasım ayında İngiltere'de meydana gelen kazada yaşamlarını yitirdi. Olay, gençlerin hayatlarının sona ermesine neden oldu.

The Sun'a göre, Hugo ve arkadaşları, Snowdonia’ya bir gecelik gezi için yola çıktıkları sırada kullandıkları otomobil yoldan çıktı. Araç devrildi ve kısmen suya battı. Gençlerin cesetleri, kazadan iki gün sonra bulundu.

2-crash-1.webp

KAZANIN ÖNLENEBİLİR OLDUĞU AÇIKLANDI

Caernarfon'da yapılan soruşturmada, kaza sırasında aracı kullanan Hugo’nun altı ay önce ehliyet aldığı belirlendi. Araç, virajı güvenli bir hızda almak yerine, önerilen 26 mil/saat hızın üzerinde, 38 mil/saat hızla döndü. Bu durum, kazanın sebeplerinin daha iyi anlaşılmasına yardımcı oldu.

Kaza müfettişi Ian Thompson, araçta büyük bir mekanik sorun bulunmadığını açıkladı. Ancak, arka lastiklerin yeterince şişirilmemiş olması dikkat çekti. Yolun yapraklarla kaplı olması ve yağmur yağması gibi hava koşullarının, kazada önemli bir faktör olmadığını belirten Thompson, kazanın önlenebilir olduğunu ekledi.

A-Level öğrencileri, kamp gezisi için 19 Kasım'da Shrewsbury'deki evlerinden yola çıkmışlardı. Görgü tanıkları, kazadan önce gençlerin bir dükkândan malzeme alırken neşeli bir şekilde sohbet ettiklerini ifade etti. Bu durum, kazanın gerçekleşmeden önceki anların da dikkate alınması gerektiğini gösteriyor.

Ayrıca, kazadan önce yayımlanan bir Snapchat videosunda, tüm gençlerin emniyet kemerlerinin takılı olduğu ve Hugo’nun aracı kullandığı kaydedildi. Bu video, kazanın meydana geldiği anlar öncesindeki durumu net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN