İddia: İsrail istedi, Binance Filistinlilerin hesaplarını dondurdu

İddia: İsrail istedi, Binance Filistinlilerin hesaplarını dondurdu

Küresel kripto para borsası olan Binance'in İsrail Savunma Kuvvetleri'nin talebi üzerine Filistinlilerin fonlarına el koyduğu iddiası gündeme geldi. Binance'ten yapılan açıklamada, kripto para ticaret platformunun yalnızca yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı belirli Filistinli hesapları kısıtladığı belirtildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü, Paxful'un kurucu ortağı ve Noones P2P platformunun CEO'su Ray Youssef, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda Binance'in İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) talebi üzerine Filistinli kullanıcıların fonlarına el koyduğunu iddia etti.

Euronews'ta yer alan habere göre, Youssef, aralarında İsrail makamlarından gelen ve Binance tarafından iletilen bir mektubun da bulunduğu birkaç kaynağa atıfta bulunarak, "Binance, IDF'nin talebi üzerine tüm Filistinlilerin fonlarına el koydu. Fonları geri vermeyi reddediyorlar. Tüm itirazlar reddedildi" dedi.

Youssef, bu durumun sadece Filistinlileri değil, gelecekte Lübnanlı ve Suriyeli kullanıcıları da etkileyebileceğini öne sürdü ve kripto paraların güvenliği için kişisel anahtarların önemine vurgu yaptı.

Youssef’in kaynaklarına göre, Binance, İsrail Terörle Mücadele Finansmanı Ulusal Bürosu başkanı Paul Landes tarafından imzalanan bir mektuba dayalı olarak bu kararı aldı. Mektupta, terörle mücadele yasalarının kripto varlıklar dahil olmak üzere belirli mal varlıklarına el konulmasına izin verdiği ifade ediliyor.

BİNANCE İDDİALARI REDDETİ

Binance, iddiaları reddederek, yalnızca yasa dışı faaliyetlerle ilişkili küçük bir grup Filistinli hesabın kısıtlandığını açıkladı.
Binance, kullanıcıların fonlarına geniş çaplı bir el koymanın söz konusu olmadığını, yalnızca belirli hesapların etkilendiğini ve bu konuda yanlış açıklamalar yapıldığını savundu.

Borsa ayrıca, uluslararası yaptırım yasalarına uyduklarını ve bölgeye barış getirilmesini umut ettiklerini ifade etti.

Cointelegraph ile paylaşılan SimilarWeb analiz kaynağına göre, Filistin Binance için küçük bir pazar konumunda olup, Filistin'in Binance trafiğindeki payı geçen yıl boyunca yaklaşık yüzde 0.05 oldu. Benzer trafik paylarına sahip diğer bölgeler arasında El Salvador (yüzde 0.06), Arnavutluk (yüzde 0.06) ve Malta (yüzde 0.03) da yer alıyor.

Ağustos 2023'ten bu yana Filistin'in Binance trafiği yüzde 80'den fazla arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN