Lübnan'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Lübnan'daki saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi

Lübnan'da çeşitli bölgelerde meydana gelen çağrı cihazı ve telsiz patlamalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 37'ye yükseldi. Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, dün telsizlerin patlatılması sonucu ölenlerin sayısının 25'e, yaralananların sayısının ise 608'e ulaştığını açıkladı. Ebyad, yaralıların 61'inin yoğun bakımda ve durumlarının kritik olduğunu kaydetti.

Lübnan'da son günlerde yaşanan saldırılarda ölü ve yaralı sayısındaki artış endişe verici boyutlara ulaştı.

Sağlık Bakanı Firas el-Ebyad, dün birçok telsizin patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 25'e yükseldiğini ve 608 kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılardan 61'inin durumunun kritik olduğunu belirten Ebyad, yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısının da oldukça fazla olduğunu vurguladı.

17 Eylül'de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı patlamalarda ise 12 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin 323 kişi yaralanmıştı. Bu yaralılardan bin 343'ü orta ve ağır derecede olmak üzere, pek çoğu halen tedavi altında.

Ülkede salı günü meydana gelen patlamalarda yaralıların sayısının düşmesinin, bazı yaralıların birden fazla hastaneye giderek, kayıt açtırmasından kaynaklandığını söyleyen Ebyad, söz konusu yaralılardan 955'inin cerrahi operasyon geçirdiği, 226'sının hala yoğun bakımda olduğunu belirtti.

Hizbullah, Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde "ICOM" telsizlerin patlaması sonucu 26 üyesinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Böylece İsrail ile süregelen çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 479'a yükseldi.

NE OLMUŞTU?

Lübnan'da 17 Eylül'de, Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar meydana gelmişti.

Sağlık Bakanlığı patlamalarda 2'si çocuk, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 300 kadarı ağır yaklaşık 2 bin 800 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Bakanlık, ülkede dün çok sayıda telsizin patlatılması sonucu da 20 kişinin öldüğünü, 450'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN