Hayvanat bahçesine dönen ülke panik içinde: Şehri fareler, yılanlar ve arılar bastı

Hayvanat bahçesine dönen ülke panik içinde: Şehri fareler, yılanlar ve arılar bastı

İtalya'nın başkenti Roma, artan martı, fare ve eşek arısı sayısı nedeniyle zor günler yaşıyor. Şehirde yılanların sıkça görülmesi halk arasında paniğe yol açıyor.

İtalya'nın başkenti Roma, sıcaklıkların artması ve kronikleşen çöp sorunu nedeniyle ciddi bir yaşam tehlikesiyle karşı karşıya. Şehirde fare ve yılan popülasyonunda patlama yaşanırken, yerel halk bu durumu adeta "vahşi bir orman" olarak nitelendiriyor.

YILAN İHBARLARINA YETİŞMEKTE ZORLANIYORLAR

Guardian'ın haberine göre, Roma’da özellikle yılan sayısındaki artış, kent sakinlerinde büyük bir endişe yaratıyor. Ünlü zoolog Andrea Lunerti, yaz boyunca aldığı yılan ihbarlarına yetişmekte zorlandığını belirterek, yılanların teraslar, bahçeler ve hatta okul binalarında saklandığını ifade etti. Lunerti, sıcak kış aylarının bu durumu daha da kötüleştirdiğini vurguladı.

EŞEK ARISI SAYISI DA ALARM VERİYOR

Roma’daki vahşi hayvan tehdidi yalnızca yılanlarla sınırlı değil. İtalyan basını, şehirde eşek arısı sayısının da tehlikeli boyutlara ulaştığını bildirdi.

Uzmanlar, bu sorunların temelinde yatan nedenin Roma’nın atık yönetimindeki yetersizlik olduğunu savunuyor. Ancak, Roma kent yönetimi eleştirileri reddediyor ve ortada endişe verici bir durum olmadığını iddia ediyor. Yine de, şehrin dört bir yanındaki halk, günlük yaşamlarını tehdit eden bu hayvanlar nedeniyle tedirginlik içinde.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN