Havada türbülans kabusu: Koltuklar kırıldı, 30 kişi yaralandı, acil iniş yaptı

Havada türbülans kabusu: Koltuklar kırıldı, 30 kişi yaralandı, acil iniş yaptı

İspanya merkezli Air Europa'ya ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı, İspanya-Uruguay seferini yaparken şiddetli türbülansa girdi. Türbülansın etkisiyle koltukların yerinden söküldüğü ve tavanın hasar aldığı görüldü. 30 kişinin yaralandığı olayda uçak, Brezilya'ya acil iniş yaptı.

İspanya merkezli Air Europa'ya ait Boeing 787-9 Dreamliner tipi yolcu uçağı, Madrid'den Uruguay'ın başkenti Montevideo'ya seferini gerçekleştirdiği sırada şiddetli türbülansa yakalandı. Türbülans sırasında en az 30 yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı. Türbülans nedeniyle bazı koltukların yerlerinden söküldüğü ve uçağın tavanında hasar olduğu görüldü.

9584420.jpg

Uçak Brezilya'nın kuzeydoğusunda yer alan Natal Havaalanı'na acil iniş yaptı. Yolcular, yeni uçak gelene kadar Brezilya'nın Natal kentindeki otele yönlendirildi.

9584423.jpg

YARALANANLAR OLDU

Air Europa tarafından yapılan açıklamada, UX045 sefer sayılı uçağın Atlantik üzerinde Brezilya kıyılarına yaklaşırken türbülansa girdiği belirtildi. Uçakta toplam 325 yolcu bulunduğu ve türbülansın şiddetinin birçok yolcunun baş ve yüz bölgesinde yaralanmalara neden olduğu kaydedildi.

9584422.jpg

Acil inişin ardından Natal Havaalanı'nda ilk yardım ekipleri tarafından karşılanan uçaktaki yaralı yolcular, kentteki Monsenhor Walfredo Gurgel Hastanesi'ne götürüldü.

Uçaktaki bir yolcu, X hesabından yaptığı paylaşımda, "10 saatlik yolculuğun ardından 300 kişi üzgün şekilde Natal Havalimanı'na inmek zorunda kaldı." ifadesini kullandı.

9584421.jpg

TÜRBÜLANSTA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Benzer bir olay 20 Mayıs'ta Londra'dan Singapur'a gitmekte olan Singapur Havayolları'na ait bir uçakta yaşanmıştı. Boeing 777-300ER tipi yolcu uçağı Myanmar üzerinde şiddetli türbülansa girmiş ve 104 yolcu yaralanmıştı. Bu olayda 73 yaşındaki bir İngiltere vatandaşı geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti.Uçak 21 Mayıs’ta yerel saatle 15.45’te Bangkok’taki Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı’na acil iniş yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN