Hastanede 'organ kaçakçılığı' iddiası: Ameliyattan çıktı o organının olmadığını fark etti

Hastanede 'organ kaçakçılığı' iddiası: Ameliyattan çıktı o organının olmadığını fark etti

Hindistan'da, 20 yaşındaki Mujahid'in iddiasına göre rızası olmadan cinsiyet geçiş ameliyatı yapıldığı skandalı, Uttar Pradeş eyaletindeki bir tıp fakültesinde gerçekleşti.

Hindistan'da, 20 yaşındaki Mujahid adlı bir genç, kendisine kendi rızası olmadan cinsiyet geçiş ameliyatı yapıldığını iddia ederek bir skandalı ortaya çıkardı.

Olay, Muzaffarnagar'daki bir tıp fakültesinde gerçekleşti ve iddiaya göre Omprakash adlı bir kişi tarafından planlandı ve gerçekleştirildi. Mujahid, Omprakash'ın tehditleriyle hastaneye götürülüp ameliyat edildiğini ve bilinci yerine geldiğinde cinsiyetinin değiştiğini öne sürdü. Omprakash, Mujahid'e evlenme teklif edip ailesinden miras ve toprak hissesi alarak tehditler savurduğunu iddia etti.

Bu olay, Bharatiya Kisan Sendikası'nın eylemiyle kamuoyunun dikkatini çekti ve hastanedeki organ kaçakçılığı iddialarını da beraberinde getirdi. Çiftçi lideri Shyam Pal, hastanede yasa dışı organ toplama ve cinsiyet değişim ameliyatları yapıldığı iddialarını dile getirerek derhal soruşturma talep etti. Omprakash gözaltına alınmış olup, polis olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN