Hapishanede isyan: Ölü ve yaralılar var

Hapishanede isyan: Ölü ve yaralılar var

Rusya'nın Volgograd bölgesindeki bir hapishanede isyan çıktı. Mahkumlar, bazı görevlileri rehin aldı.

Rusya’nın Volgograd bölgesindeki bir yüksek güvenlikli hapishanede çıkan isyan, kanlı olaylarla sonuçlandı. Rus TASS haber ajansının aktardığı bilgilere göre, sadece ağır ceza almış erkek mahkumların bulunduğu bu hapishanede, isyan sırasında bir hapishane çalışanı hayatını kaybetti. İsyan sırasında rehineler alındı ve olay yerinde ölü ve yaralılar olduğu bildirildi.

HAPİSHANE GÖREVLİLERİ REHİN ALINDI

Olayların, hapishanede disiplin komisyonunun toplantısı sırasında başladığı ifade edilirken, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bazı mahkumların hapishane müdürü ve diğer bazı görevlileri rehin aldığı görülüyor. Bu görüntülerde, bazı hapishane görevlilerinin mahkumlar tarafından öldürüldüğü de iddia ediliyor.

İsyanın terör örgütü IŞİD mensupları tarafından başlatıldığı ileri sürülüyor, ancak bu iddia henüz resmi makamlar tarafından doğrulanmadı. Hapishanenin bin 200 kişilik kapasitesi bulunuyor ve burada en ağır suçlardan hüküm giymiş mahkumlar tutuluyor.

Rus yetkililer, isyanı bastırmak için geniş çaplı bir operasyon başlatırken, rehinelerin akıbeti konusunda net bir bilgi verilmedi. Olayın ardından, bölgedeki güvenlik önlemleri artırılırken, mahkumların neden isyan çıkardığına dair detaylı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN