Hamas’tan İsrail’in Beyrut saldırısına sert tepki: Bu durum geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleyecek

Hamas’tan İsrail’in Beyrut saldırısına sert tepki: Bu durum geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleyecek

Hamas, İsrail'in Beyrut'taki Hizbullah hedeflerine yönelik saldırısını "tehlikeli bir tırmanış" olarak nitelendirerek kınadı. Bu tür olaylar, bölgedeki gerilimi artırabilir ve geniş çaplı bir çatışmanın fitilini ateşleyebilir.

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Beyrut'un güney banliyösündeki Hizbullah karargahına düzenlediği saldırıyı şiddetle kınadı. Açıklamada, "Bu acımasız Siyonist saldırı, çok sayıda masum vatandaşın şehit olmasına ve yaralanmasına neden oldu. Lübnan'a ve kardeş Lübnan halkına yönelik bu saldırıyı sert bir şekilde kınıyoruz," denildi.

Saldırıyı "tehlikeli tırmanış" olarak niteleyen Hamas, Siyonist Nazi işgalcilerinin bu olayın yansımalarından doğacak tüm sorumluluğu taşıyacağını vurguladı.

Hamas açıklamasında, İsrail'in suçları ve süren ihlallerinden Amerikan yönetiminin sorumlu olduğunu kaydetti.

SALDIRIDA 1 KİŞİ ÖLDÜ, 68 KİŞİ YARALANDI

İsrail güçleri, Beyrut'un güney bölgesinde Hizbullah'ın Şura Meclisi'nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi'nde bir binaya hava saldırısı düzenlemişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda bir kişinin öldüğünü, 68 kişinin de yaralandığını açıklanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN