Hamas’ın Lübnan temsilcisi Samir el-Hac suikastle öldürüldü: İsrail’in yeni hamlesi kim olacak?

Hamas’ın Lübnan temsilcisi Samir el-Hac suikastle öldürüldü: İsrail’in yeni hamlesi kim olacak?

İsrail ordusuna ait hava araçları, Lübnan'ın güneyindeki Sayda kentinde bir araca düzenlediği saldırıda Hamas'ın Lübnan temsilcisi Samir el-Hac'ı öldürdü. Bu saldırı, İran'ın Tahran'da İsmail Haniye'ye yönelik suikastından sadece kısa bir süre sonra gerçekleşti. Bölgedeki gerilimler artarken, bu yeni suikast, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmanın daha da tırmanmasına neden olacak.

İran'da düzenlenen İsmail Haniye suikastının ardından Lübnan'da yaşanan gerilimde bir acı haber daha geldi. Hamas'ın Lübnan temsilcisi Samir el-Hac'ın, İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan resmi ajansı NNA'nın bildirdiğine göre, İsrail ordusuna ait hava araçları, Sayda kentindeki Ayn el-Helva Mülteci Kampı yakınındaki Hasbaya kavşağında seyir halindeki bir araca iki füze fırlattı. Saldırıda Hamas yetkilisi Samir el-Hac, olay yerinde hayatını kaybetti.

samir-el-hac.jpg

2 SİVİL YARALANDI

Saldırı sırasında benzin istasyonunda sıra bekleyen Nesim Nasr ve İman Avda isimli 2 sivil de yaralandı.

İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ölmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN