‘Gizli Servis Trump’ı vuran saldırganı 1.5 saat önce biliyordu’

‘Gizli Servis Trump’ı vuran saldırganı 1.5 saat önce biliyordu’

ABD’nin eski başkanı ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişiminin ardından, eski ve mevcut başkanları korumakla görevli olan Gizli Servis’in olası güvenlik zafiyeti tartışılmaya devam ediyor.

The New York Times (NYT) gazetesinin ulaştığı kısa mesajlara göre, Trump’ın Pensilvanya’daki mitinginden yaklaşık 100 dakika önce, yerel bir karşı keskin nişancı, iş arkadaşlarına mesaisinin sona ermek üzere olduğunu bildiren bir mesaj attı.

Yerinde iki karşı keskin nişancı bırakarak bulunduğu binadan çıkan nişancı, dışarı çıktığında bina yakınındaki bir piknik masasında oturan uzun saçlı genç bir erkeği fark ederek yerel saatle 16.26’da iş arkadaşlarına bir mesaj daha gönderdi.

Mesajda, bu kişinin kendisini elinde tüfekle çıktığını gördüğü ve diğer keskin nişancıların ‘yukarıda olduğundan’ haberdar olduğu ifade edildi. Kısa mesajları atan görevli, NYT’ye yaptığı açıklamada, dışarıda gördüğü kişinin silahlı saldırgan olduğunu doğruladı.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, 13 Temmuz'da Pennsylvania eyaletinde yaptığı seçim mitingi sırasında suikast girişimi düzenlendi.

FBI olay yerinde öldürülen şüphelinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. Suikast girişimini neden planladığının ise henüz belirlenemediği ifade edildi.

Olay sırasında Trump'ı izleyen bir kişi öldü ve iki kişi de yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN