Genetik üstünlük safsatasına milyonlar akıtmış! ABD’li teknoloji devi ırkçı vakfı gizlice finanse etti

Genetik üstünlük safsatasına milyonlar akıtmış! ABD’li teknoloji devi ırkçı vakfı gizlice finanse etti

İsmi açıklanmayan ABD'li bir teknoloji firmasının gizlice finanse ettiği ırk bilimi ağı ortaya çıktı. Irk ve genetik üstünlük gibi itibarsızlaştırılmış fikirleri yaymayı hedefleyen bu grup, uluslararası çapta tehlikeli bir ideolojiye zemin hazırlıyor.

The Guardian'da yer alan habere göre, ABD'li bir teknoloji girişimcisi tarafından gizlice finanse edilen uluslararası bir "ırk bilimi" ağına dair çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Bu grup, ırk ve öjeni üzerine itibarsızlaştırılmış fikirleri yaymaya çalışan aktivistlerden oluşuyor. İki yıl önce kurulan ve İnsan Çeşitliliği Vakfı adı verilen bu organizasyon, podcast'ler, videolar, çevrimiçi dergiler ve araştırma makaleleri aracılığıyla, belirli etnik grupların genetik üstünlüğünü iddia eden tehlikeli bir ideolojiyi yaymayı amaçlıyor.

Hope Not Hate adlı anti-ırkçılık kampanyası, bu grubun İngiltere'deki organizatörünü keşfettikten sonra bir soruşturma başlattı. Yapılan gizli çekimler ve araştırmalar, bu grubun ABD'li teknoloji girişimcisi Andrew Conru'dan milyonlarca dolar destek aldığını ortaya koydu. Conru, grubun "partiler üstü akademik araştırmalar" yapma misyonundan saptığını fark edince finansmanı kestiğini belirtti.

essay-nott-s-1857-ethnographic-tableau-specimens-of-various-races-of-mankind.webp

ALMANYA DA TAKİBE ALDI

Bu ağın önde gelen isimleri arasında Almanya'daki aşırı sağcı figür Erik Ahrens de yer alıyor. Ahrens, gençleri radikalleştirmeye çalıştığı ve aşırı sağcı ideolojileri yaymaya çalıştığı gerekçesiyle Alman yetkililer tarafından yakından izleniyor.

Grubun üyeleri arasında eski bir din öğretmeni olan Matthew Frost da bulunuyor. Frost, YouTube'da ırkçılık ve öjeni üzerine tartışmalı videolar üreten Edward Dutton ile birlikte çalışıyor. Bu figürler, "beyaz üstünlüğü" gibi ideolojileri yaymayı amaçlayan etkinlikler düzenliyor ve aşırı sağcı politik hareketlere destek sağlıyor.

Bu ağın, bilimsel olarak çürütülmüş "ırk bilimi" kavramını tekrar gündeme getirme çabası, hem bilim dünyası hem de toplum için büyük bir tehdit olarak değerlendiriliyor. Bu tür ideolojiler, göçmen karşıtı politikaları ve ırklar arası eşitsizlikleri meşrulaştırmaya çalışıyor.

Bu tehlikeli ağın finansmanı ve faaliyetleri, uluslararası kamuoyunda endişe yaratırken, araştırmacılar bu tür ideolojilere karşı daha dikkatli olunması gerektiğini vurguluyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN