Gazze'deki Avde Hastanesi, çalışmalarını 24 saat içinde durdurabilir

Gazze'deki Avde Hastanesi, çalışmalarını 24 saat içinde durdurabilir

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Avde Hastanesi, yakıt yetersizliği nedeniyle 24 saat içinde sağlık hizmetlerini durdurma riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. Hastane yetkilileri, mevcut yakıt stoklarının tükenmesi halinde hasta ve yaralılara hizmet verme kapasitelerinin tamamen sona ereceğini belirtti. Bu durum, bölgedeki sağlık krizini daha da derinleştirecek.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Avde Hastanesi, bölgedeki yakıt kıtlığı nedeniyle acil bir uyarı yaptı. Hastane, mevcut yakıt stoklarının 24 saat içinde tükeneceğini ve bu durumun sağlık hizmetlerinin tamamen durmasına neden olabileceğini açıkladı.

Hastane Müdürü Vekili Muhammed Saliha, yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sağlık sektörü alanında tıbbi malzeme ve yakıt sıkıntısı çekildiğini ifade etti.

Saliha, "Dünya Sağlık Örgütü'nden yakıt gelmezse 24 saat içerisinde Avde Hastanesi çalışmalarını durduracak." dedi.

Hastane yetkilisi, şu anda küçük elektrik jeneratörleriyle olabildiği kadar hasta ve yaralılara sağlık hizmeti sunmaya çalıştığını kaydetti.

İSRAİL, SİVİL İNSANLARI, HASTANELERİ VE SAĞLIK SİSTEMİNİ HEDEF ALDI

Avde Hastanesi Sözcüsü Muhammed eş-Şatli, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki yakıt ve tıbbi malzeme eksikliğinin hasta ve yaralıların hayatlarına olumsuz yansımaları konusunda uyarmıştı.

Şatli ilaç, tıbbi sarf malzemesinin yanı sıra oksijen ve yedek elektrik jeneratörlerini çalıştırmak için gereken yakıt sıkıntısı çektiklerini; bunun da hastane departmanlarının ve personelinin çalışmalarını, dolayısıyla hastaların ve yaralıların hayatını etkilediğini belirtmişti.

Filistin ve BM verilerine göre, İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında kasıtlı olarak Gazze'deki hastaneleri ve sağlık sistemini hedef aldı ve birçok hastaneyi hizmet dışı bırakarak hasta ve yaralıların hayatını riske attı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN