Gazze'de ilaç krizi: Temel ilaçların yüzde 60'ı tükendi

Gazze'de ilaç krizi: Temel ilaçların yüzde 60'ı tükendi

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü savaş ve sınır kapılarındaki kısıtlamalar nedeniyle temel ilaçların yüzde 60'ının ve tıbbi sarf malzemelerinin yüzde 83'ünün tükendiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze'deki sağlık kurumlarında ciddi ilaç ve tıbbi malzeme sıkıntısı yaşandığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "benzeri görülmemiş" bir ilaç ve tıbbi sarf malzemesi krizinin yaşandığı belirtilerek, bu durumun hastalar ve yaralılar üzerindeki etkisinin ciddi olabileceği uyarısında bulunuldu.

Temel ilaç listesinin yüzde 60'ının, tıbbi sarf malzemelerinin de yüzde 83'ünün bakanlığın depolarında tükendiği ve bunun da tedavi hizmetlerinin tamamen durmasına yol açacağı kaydedilen açıklamada, durdurulma riski taşıyan en önemli hizmetlerin acil durumlar, ameliyatlar, yoğun bakım, diyaliz, birinci basamak sağlık hizmetleri ve ruh sağlığı olduğu aktarıldı.

GAZZE'DE SAĞLIK KOŞULLARI FELAKET DÜZEYİNDE

Açıklamada, uluslararası ve Birleşmiş Milletler kuruluşlarına duruma hızla müdahale ederek gerekli ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının karşılanması çağrısı yapıldı.

Savaşın başladığı 7 Ekim 2023'ten sonra Gazze Şeridi'ne giden elektriği kesen İsrail, Gazze Şeridi'ndeki tek elektrik santralini işletmek için gerekli yakıtın girişini de engelliyor.

Şu anda Gazze'ye İsrail üzerinden giren “sınırlı miktardaki” tıbbi malzemeler ve uluslararası yardımlar, insani ve sağlık koşulları felaket düzeyinde olan Gazze Şeridi sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN