Gazze'de can kaybı 40 bin 534'e çıktı

Gazze'de can kaybı 40 bin 534'e çıktı

İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybeden sivillerin sayısı artmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda ölenlerin sayısı 40 bin 534’e, yaralananların sayısı ise 93 bin 778’e yükseldi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun 327 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli yerlerine düzenlediği 4 saldırıda 58 sivil hayatını kaybetti, 131 Filistinli ise yaralandı.

Saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bin 534’e, yaralananların sayısı ise 93 bin 778’e yükseldi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı yinelendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN