Gazze Şeridi'nde çocuk felci salgını: Sağlık sistemi çöktü

Gazze Şeridi'nde çocuk felci salgını: Sağlık sistemi çöktü

Gazze Şeridi'nde sağlık koşulları giderek kötüleşiyor. Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırıları sonucu bölgedeki sağlık sistemi büyük bir çöküş yaşadı ve hijyen koşulları hızla bozuldu. Bu durumun sonucu olarak, bölgede çocuk felci salgını baş gösterdi.

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgede sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü ve hijyen koşullarının ciddi şekilde kötüleştiğini duyurdu. Bakanlık, bu krizlerin sonucunda Gazze'de çocuk felci salgınının baş gösterdiğini bildirdi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 297 gündür devam ederken, insani kriz her geçen gün derinleşiyor.

İSRAİL SALDIRILARI SAĞLIK KRİZİNİ DERİNLEŞTİRDİ

Gazze Şeridi’ndeki Sağlık Bakanlığı, sağlık sistemi çöken Gazze’de çocuk felci salgını olduğunu ilan etti. Bakanlık, salgına devam eden İsrail saldırının neden olduğunu belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından geçen hafta yapılan açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle enkaza dönen Gazze’de sağlık ve hijyen koşullarının çok kötü durumda olması nedeniyle çocuk felci virüsünün Gazze Şeridi'ne ve ötesine yayılma riskinin yüksek olduğu bildirilmiş, ancak salgın ilan edilmemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN