Fransız devi Beyrut’a uçuşlarını askıya aldı

Fransız devi Beyrut’a uçuşlarını askıya aldı

Fransa merkezli hava yolu firması Air France’ın, son günlerde bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle Lübnan başkenti Beyrut'a uçuşların askıya alındığı duyuruldu.

Air France’ın Fransa başkenti Paris ile Beyrut arasındaki uçuşların tamamının, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle 6 Ağustos'a kadar iptal edildiği kaydedildi.

İki başkent arasındaki seferlerin 7 Ağustos'tan itibaren başlaması öngörülürken, Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür, İsrail ordusunun 30 Temmuz'da Beyrut'ta düzenlediği saldırıda yaşamını yitirmişti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı. İran ve Hamas, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu belirtirken Tel Aviv yönetimi, bu suikasta ilişkin suskunluğunu sürdürüyor. Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullahı ile çatışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN