Fransa ve Senegal liderleri bir arada: İş birlikleri güçlenecek

Fransa ve Senegal liderleri bir arada: İş birlikleri güçlenecek

Fransa başkenti Paris’te bir araya gelen Macron ile Senegal lideri Faye’nin, ülkeleri arasında iş birliğini güçlendirme konusunu değerlendirerek ortaklıklarının kalitesini artıracakları bildirildi.

Göreve gelmesinden bu yana Afrika kıtası dışındaki ilk yurt dışı gezisi için Paris’te düzenlenen Aşı Egemenliği ve İnovasyonu başlıklı foruma giden Senegal Cumhurbaşkanı Bassirou Diomaye Faye, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ülkeleri arasında iş birliğini güçlendirme konusunu değerlendirdi.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, iki lider, ilk görüşmeleri sırasında ülkeleri arasındaki ortaklığa yeni ivme kazandırma arzularını dile getirdi. Liderler, bu ortaklığın, her iki halkın ortak çıkarlarına hizmet etmesi, dostane ilişkilere dayalı olması ve ortak demokratik değerler etrafında yürütülmesi konusunda mutabık kaldı.

İki lider, Senegal'in egemenliğine katkıda bulunan sektörlerde işbirliğini sürdürmek ve güçlendirmek için aşılması gereken ortak zorlukları da ele aldı.

Enerji dönüşümü, sağlık, mesleki eğitim, yerli aşı üretimi ve tarım sektörlerindeki projeleri güçlendirme konusunda anlaşan Faye ve Macron, Senegal ve Fransa arasındaki ortaklığın kalitesini artırma isteklerinden memnun olduklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN