Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan insani kriz açıklaması: Cesetler sokaklara saçılmış durumda

Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan insani kriz açıklaması: Cesetler sokaklara saçılmış durumda

İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Filistin Sivil Savunma Teşkilatı, Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye'de onlarca sivilin katledildiğini belirterek “İnsanların cesetleri sokaklara saçılmış durumda ve onlara ulaşmak çok zor. Çünkü askerler ambulans ve sivil savunma ekiplerini hedef alıyor" açıklaması yaptı.

İsrail ordusu 'savaş durumu alarmı' ilan etti. İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken Filistin Sivil Savunma Teşkilatı’ndan (PCD) bölgede yaşanan insani krize yönelik resmi açıklama geldi.

İsrail'in Beyt Hanun, Beyt Lahiya ve Cebaliye'ye yönelik 4 gündür devam eden saldırılarında onlarca sivilin katledildiği kaydedilen açıklamada, “İnsanların cesetleri sokaklara saçılmış durumda ve onlara ulaşmak çok zor. Çünkü askerler ambulans ve sivil savunma ekiplerini hedef alıyor" ifadeleri kullanıldı.

Yüzlerce sivilin de İsrail’in saldırılarında yaralandığı kaydedilirken, "İsrail güçleri bu bölgelere sıkı bir kuşatma uyguladı ve su, gıda ve tıbbi malzeme girişini engelliyor” denildi.

İsrail ordusunun bu bölgelerdeki 200 bini aşkın Filistinli’yi evlerini boşaltmaya, sağlık personeli ve hastaları da Gazze'nin kuzeyindeki hastaneleri terk etmeye zorladığı aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN