Eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısına yolsuzluk gözaltısı

Eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısına yolsuzluk gözaltısı

FSB, eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Dmitriy Bulgakov'un yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), yaptığı açıklamada, eski Rusya Savunma Bakan Yardımcısı General Dmitriy Bulgakov'un yolsuzluk suçlamasıyla gözaltına alındığını bildirdi. Bulgakov, ceza davası kapsamında duruşma öncesi gözaltı merkezine götürüldü.

FSB'nin açıklamasında, İçişleri Bakanlığı ve Soruşturma Komitesi ile yapılan çalışmalar sonucu Bulgakov'un yasa dışı faaliyetlerinin sebepleri ve koşullarını tespit etmek için soruşturmanın sürdüğü ifade edildi. Bulgakov'un yolsuzluk suçlamasına dair detaylar henüz kamuoyu ile paylaşılmadı.

Rusya Soruşturma Komitesi Sözcüsü Svetlana Petrenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2008-2022 yıllarında bakan yardımcılığı yapan Bulgakov'un dahil olduğu bir yolsuzluk vakasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Petrenko, Bulgakov'un bu çerçevede önleyici tedbir olarak gözaltına alındığını ifade etti.

Dmitriy Bulgakov, 2008-2022 yılları arasında Rusya Savunma Bakan Yardımcısı olarak görev yapmış ve uzun süre Rus ordusunun lojistik desteğinden sorumlu olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN