Endonezya’nın yeni başkanı Prabowo Subianto oldu

Endonezya’nın yeni başkanı Prabowo Subianto oldu

Endonezyalılar dün devlet başkanı, milletvekilleri ve yerel temsilcileri belirlemek üzere sandık başına gitti. Ülkenin Savunma Bakanı Prabowo Subianto yeni devlet başkanı seçildi. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo bugün yaptığı açıklamada Subianto'yu tebrik etti.

Endonezya'nın yeni Devlet Başkanı belli oldu. dün düzenlenen seçimlerin ilk turunda Savunma Bakanı Prabowo Subianto devlet başkanı görevini üstlendi.

Reuters’ta yer alan habere göre, Endonezya eski Devlet Başkanı Joko Widodo bugün yaptığı açıklamada Subianto'yu tebrik etti.

Prabowo'nun Başkan Yardımcısı Widodo'nun en büyük oğlu Gibran Rakabuming Raka, Endonezya tarihindeki en genç başkan yardımcısı olacak. 72 yaşındaki Prabowo, dün geç saatlerde destekçileri önünde 'tüm Endonezyalılar için zafer' ilan etti.

Endonezya piyasaları kesin sayımı memnuniyetle karşıladı ve Prabowo'nun Güneydoğu Asya'nın en büyük ekonomisinde Widodo'nun politikalarını takip etme vaadine destek verdi. Ülkenin borsası Rupiah yüzde 2,2 kadar yükseldi.

EKİM'DE GÖREVE BAŞLAMASI BEKLENİYOR

ABD Dışişleri Bakanlığı seçimin "Endonezya halkının demokratik sürece ve seçim kurumlarına olan bağlılığının dayanıklılığının ve gücünün bir kanıtı" olduğunu söyledi.

Genel Seçim Komisyonu tarafından yapılan ve oyların yaklaşık yüzde 40'ının sayıldığı bir ön hesaplama, Prabowo'yu yaklaşık yüzde 56 ile birinci sıraya koydu. Resmi sonuçların 20 Mart'a kadar açıklanması ve onaylanması halinde yeni başkan ve başkan yardımcısının Ekim ayında göreve başlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN