Endonezya'da pilotlar uçuş sırasında uyuyakaldı

Endonezya'da pilotlar uçuş sırasında uyuyakaldı

Endonezya Hava Güvenliği Kurumu, yapılan bir soruşturmanın ardından 25 Ocak'ta Güney Doğu Sulawesi'den başkent Cakarta'ya yapılan Batik Air uçuşu sırasında bir pilot ve yardımcı pilotun aynı anda yaklaşık 28 dakika uyuduğu belirtildi. Uçağın yanlış güzergaha ilerlediği uyanan pilot tarafından fark edilmesi sonucu uçak başarılı şekilde iniş yaptı.

Endonezya Hava Güvenliği Kurumu, yapılan bir soruşturmanın ardından ticari bir uçağın her iki pilotunun da uçuş sırasında uyuyakaldığının ortaya çıkardı.

Ulusal Ulaşım Güvenliği Komitesi (KNKT) tarafından hazırlanan bir ön rapora göre, 25 Ocak'ta Güney Doğu Sulawesi'den başkent Cakarta'ya yapılan Batik Air uçuşu sırasında bir pilot ve yardımcı pilotun aynı anda yaklaşık 28 dakika uyuduğu belirtildi.

AFP'de yer alan habere göre raporda, pilotlardan birinin uçuştan önceki gece yeterince dinlenmediği belirtildi.

KİMSE ZARAR GÖRMEDİ

Olay, bir dizi navigasyon hatasıyla sonuçlandı ancak Airbus A320'nin 153 yolcusu ve dört uçuş görevlisi, iki saat 35 dakikalık uçuş sırasında zarar görmedi.

Uçağın havalanmasından yaklaşık yarım saat sonra pilot, yardımcısından bir süre dinlenmek için izin istedi. Raporda, yardımcı pilotun daha sonra uçağın komutasını devraldığı ancak yanlışlıkla uykuya daldığı belirtildi.

Raporda, "Pilotun yardımcısının bir aylık ikiz bebekleri vardı. Bebeklere eşi bakıyordu ancak kendisi de yardım ediyordu" denildi. Yardımcı pilot tarafından kaydedilen son iletiden birkaç dakika sonra, Cakarta'daki bölge kontrol merkezi uçakla iletişim kurmaya çalıştı. Cevap gelmedi.

Kaydedilen son iletimden yirmi sekiz dakika sonra pilot uyandı ve yardımcı pilotunun uyuduğunu ve uçağın doğru uçuş yolunda olmadığını fark etti. Raporda, meslektaşını hemen uyandırdığı, Cakarta'dan gelen çağrılara yanıt verdiği ve uçuş yolunu düzelttiği belirtildi.

Olayın ardından uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN